Online Marketing Consultant

4 redenen waarom je een online marketing consultant moet inschakelen

Tegenwoordig zijn er veel online marketing consultants actief die veel kunnen betekenen voor kleine bedrijven, maar ook grote bedrijven kunnen gebruik maken van deze dienst. Deze bedrijven investeren in een goede online marketing strategie en laten deze dan ook implementeren door een online marketing consultant of ze doen dit in combinatie met een online marketing consultant. Echter weten veel van deze particuliere ondernemers nog niet exact wat een online marketing consultant voor ze kan betekenen.

Wat doet een online marketing consultant?

Een online marketing consultant is een persoon die “expert of professioneel advies” geeft, in dit geval op het gebied van (online) marketing. Dit doen de Dutch Consultants onder andere voor een online marketing strategie, Social Media Marketing en Zoekmachine Marketing. Belangrijk is dat een consultant professioneel advies geeft en objectief blijft. Het verschil is dat online marketing consultants vaker ook zelf deze diensten (laten) implementeren ten opzichte van consultants in andere vakgebieden. Er zijn 4 redenen waarom je een online marketing consultant moet inschakelen voor een klein bedrijf.

1. Meer klanten

Elk bedrijf kan meer klanten gebruiken indien er genoeg personeel en middelen zijn om deze klanten goed van dienst te zijn. Een online marketing consultant die zorgt dat er meer klanten ontstaan doordat er meer kanalen zijn waardoor een klant naar dit bedrijf kan komen. Voorbeelden hiervan zijn:
  • Google (SEO & SEA)
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Gerelateerde websites
Een online marketing consultant heeft ervaring in het verkrijgen van meer bezoekers op websites door middel van 1 of meerdere van deze kanalen. De bedoeling is dat deze bezoekers uiteindelijk klanten gaan worden. Dit kan vaak doordat de bezoekers relevant zijn voor de producten of diensten die een bedrijf levert. Een online marketing consultant kan ervoor zorgen om die bezoekers te bereiken, die ook relevant zijn voor het bedrijf. Hierdoor vind er een win-win situatie plaats, voor zowel het bedrijf als de klant.

2. Betere presentatie tegenover je klanten (hogere klanttevredenheid)

Vaak hebben kleine bedrijven weinig ervaring en budget voor een website of social media kanaal. Dit resulteert vaak in een matige presentatie tegenover je klanten. Indien je bijvoorbeeld een schoonheidsspecialist bent, wil je natuurlijk aan je klanten zien dat je kwalitatieve diensten levert en bezoekers ervan overtuigd zijn dat ze bij jou moeten zijn voor een afspraak bij de schoonheidsspecialist. Dit kun je doen door middel van een gebruiksvriendelijke website met een mooi design en goede content (tekstueel, foto’s & video’s).

3. Meetbare resultaten

De resultaten van online marketing activiteiten zijn in bijna alle gevallen meetbaar. Met tools zoals Google Analytics of Hotjar kun je al veel informatie over je website verkrijgen. Het probleem is dat particulieren vaak niet weten hoe dit soort tools effectief gebruikt kunnen worden. Vandaar dat een online marketing consultant vaak standaard rapportages levert in een bepaalde periode om te laten zien wat de voortgang is van deze activiteiten.

4. Minder kosten dan traditionele marketing

Traditionele marketing brengt vaak hoge kosten met zich mee zoals een tv-reclame of een paar seconden op de radio. Deze kosten zijn immers vaak niet betaalbaar voor kleine bedrijven. Echter kan een klein bedrijf met online marketing toch makkelijke meer dan 100.000 mensen bereiken door middel van een toppositie in Google of een interactief Social media kanaal. Deze kosten zijn niet te vergelijken met de hoge kosten van andere vormen van traditionele marketing waarbij je zoveel mensen kunt bereiken. Er zijn genoeg online marketing consultants zoals Dutch Consultants die kleine particuliere bedrijven goed kunnen ondersteunen in de groei van een bedrijf. Neem gerust contact op met een online marketing consultant om te kijken wat zij voor jou bedrijf kunnen betekenen om een van de bovenstaande redenen.
Etienne

Etienne

Eigenaar & Zoekmachine Marketing Specialist at Dutch Consultants
Etienne Rozenblad is een jong, gedreven ondernemer uit Almere. Hij is sinds 2014 op de hoogte van alle zoekmachine marketing tactieken en strategie├źn om op elke type website meer verkeer te verkrijgen. Naast de kennis van zoekmachine marketing heeft Etienne ook nog veel basis kennis van de overige online marketing vakgebieden zoals design, social media, A/B testen etc. Met deze kennis kan hij online marketing teams goed aansturen.
Etienne

Laat een reactie achter