Accelerated Mobile Pages

Accelerated Mobile Pages (AMP) – Update in Google zoekresultaten

Google is constant bezig met het verbeteren van hun diensten en updatet daarom steeds de algoritme. In 2015 (op 21 April) vond een van de belangrijkste updates voor de Google zoekresultaten plaats, namelijk de Mobilegeddon. Met deze update gaf Google aan dat het belangrijk is om je website mobile responsive te maken. Hiermee wordt bedoeld dat je website geschikt dient te zijn voor mobiele apparaten zoals smartphones & tablets. Dit komt doordat er tegenwoordig meer mensen via Google zoeken op mobiele apparaten dan desktops.

Accelerated Mobile Pages?

Vanaf Februari 2016 zal Google een vervolg van deze update lanceren. Naast dat je website geschikt moet zijn voor de weergave in mobiele browser moet deze ook optimaal werken (qua snelheid en functionaliteiten). De website hoort technisch goed in elkaar te steken. Deze update wordt Accelerated Mobile Pages genoemd. De AMP pagina’s omvatten 3 elementen:
  • HTML pagina’s
  • JS pagina’s
  • CDN pagina’s
Kort uitgelegd betekent het dat de HTML, Javascript & CDN van je website geoptimaliseerd moeten worden om de snelheid van je website te verbeteren. De mensen die bijdragen aan het Accelerated Mobile Pages project leggen hier uit hoe dit exact in elkaar steekt.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn website gereed is voor de AMP update?

Makkelijk gezegd, moet je ervoor zorgen dat je website voldoet aan alle eisen van de Accelerated Mobile Pages update. Dit kun je doen door een programmeur in te schakelen voor je website die bekend is met HTML (hoog niveau) en de broncode aanpassen volgens deze tutorial. In deze tutorial wordt duidelijk gemaakt welke HTML tags moeten worden aangepast om ervoor te zorgen dat je website sneller geladen kan worden. Bovendien staat er ook hoe je kunt testen of jouw website nu geschikt is voor de AMP update.

Belangrijk!

Zorg ervoor dat al jouw websites die je beheert vanaf Februari 2016 geschikt zijn voor de AMP update. Heb je geen idee hoe je hier aan kunt beginnen? Maak een afspraak met mij via etienne@dutchconsultants.com zodat ik je hierbij kan helpen. Het is van belang dat je website versneld op mobiele apparaten werkt voor de gebruikers van je website maar ook om ervoor te zorgen dat je goed vindbaar bent (of blijft) in Google. Ik hoop dat jullie iets aan deze informatie hebben gehad en hier ook direct mee aan de slag gaan.
Etienne

Etienne

Eigenaar & Zoekmachine Marketing Specialist at Dutch Consultants
Etienne Rozenblad is een jong, gedreven ondernemer uit Almere. Hij is sinds 2014 op de hoogte van alle zoekmachine marketing tactieken en strategieën om op elke type website meer verkeer te verkrijgen. Naast de kennis van zoekmachine marketing heeft Etienne ook nog veel basis kennis van de overige online marketing vakgebieden zoals design, social media, A/B testen etc. Met deze kennis kan hij online marketing teams goed aansturen.
Etienne

Laat een reactie achter