A/B testen

Bij A/B testen worden er 2 of meer verschillende variabelen getest om te kijken welke variabele het meest winstgevend zijn of het best converteren. Vaak zijn het de variabelen die een bezoeker tot actie zetten, hier kun je bijvoorbeeld denken aan:
  • Een knop voor aanmeldingen van een nieuwsbrief
  • Een knop voor het opnemen van contact met uw bedrijf
  • Een knop waarmee u verder de transactie in gaat
  • Een afbeelding van een man of een vrouw (met uw product) op uw website
  • Een product op de voorpagina van uw website
A/B testen worden het meest toegepast op knoppen, we noemen deze knoppen in de online marketing call-to-action buttons (CTA buttons).

call-to-actionVoorbeeld van een rode call-to-action button

Blauwe call-to-action button

Voorbeeld van een blauwe call-to-action button

We kunnen deze call-to-actions aanpassen met behulp van de volgende aspecten:
  • Kleuren (Bv. een rode knop of een blauw knop)
  • Vormen (Bv. een ronde vorm of een rechthoekige vorm)
  • Teksten (Bv. “neem contact op” of “contact ons”)
Dit kan worden getest door de helft van de bezoekers een andere variabele te laten zien in een tijdsperiode. Bv. de helft van de bezoekers ziet een blauwe knop en de helft van de bezoekers ziet een rode knop. Indien 300% meer bezoekers op de rode knop klikken is het verstandig om de rode knop te laten staan. Hiermee kunnen er meer conversies ontstaan en dat is ook het doel van conversie optimalisatie. Dit heeft te maken met het psychologisch aspect van online marketing. Er kan constant iets worden getest om een website te verbeteren en vandaar het belangrijk is om A/B testen op uw website af te nemen. Naast de knoppen kan het ook zijn dat een vrouw of man op de afbeeldingen converteert of dat de knop op een andere plek moet staan.

Specialisten in A/B testen

Het team van Dutch Consultants heeft beschikking over de beste tools om A/B testen te kunnen uitvoeren. Wij kunnen een rapportage aan u leveren in interessante variabelen om te testen en deze ook door ons te laten uitvoeren. Indien er veel aanpassingen moeten worden gedaan volgens onze rapportage raden wij aan om een nieuwe website bij ons af te nemen. Neem contact met ons op voor meer informatie.