SEO

Het nut van SEO tools

Vaak krijg ik de vraag van klanten of freelancers waarom het de mensen niet lukt om hoog te scoren in Google als je alles goed hebt gedaan volgens een SEO tool zoals Yoast of Rankingcoach. Het antwoord hierop is simpel:

Tools zijn niet bindend. Google is de enige die kan beslissen of een website hoog of laag scoort voor een bepaald zoekwoord. Dit gebeurt op basis van meer dan 200 algoritmes van Google, waarvan maar enkele aspecten bekend worden gemaakt. Achter de overige aspecten van dit algoritme kom je eigenlijk pas door te testen.

Hiermee wil ik niet zeggen dat de tools slecht zijn, uiteraard niet. Echter zijn er nog vele andere factoren die te maken hebben met een goede positie in Google. De tools zoals Yoast SEO geven wel een goed beeld van de basis aspecten van SEO. Met deze tool kan je namelijk al veel doen aan on site website optimalisatie. Maar om echt hoog te scoren in Google moet je nog vele andere dingen doen aan je website zoals linkbuilding en de technische aspecten.

De meeste mensen die een website hebben en met SEO beginnen die gebruiken Yoast SEO. Dit is een erg goede tool om de basis SEO elementen van je website aan te passen zoals:

  • De Meta Title
  • De Meta Description
  • Een Sitemap uploaden
  • Permalinks
Daarnaast heb ik ook een kijkje genomen in de tool Rankingcoach doordat deze tool nu erg veel wordt gepromoot. Deze tool heeft veel on site SEO factoren. Echter heb ik gemerkt dat deze tool niet alle linkjes crawlt waardoor je geen goed overzicht hebt van alle backlinks naar je website. Het is ook niet goed mogelijk om je backlinks te meten. Deze tool is goed voor mensen die voor het eerst beginnen aan SEO, voor gevorderde SEO specialisten zou ik het niet aanraden

Er zijn meerdere tools die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je hoog scoort in Google. Meer informatie tref je in mijn voorgaande blog de beste SEO tools van 2016.

Wat moet je dan wel doen?

Als SEO specialist lees ik dagelijks veel artikelen. Op de volgende sites tref je veel betrouwbare informatie over zoekmachine marketing:

Op deze sites tref je onder andere veel informatie over de Google updates. Dit is belangrijk voor SEO specialisten aangezien je soms niet weet waardoor je een stijging of daling in je huidige positie in Google kunt verklaren. Dit is vooral van belang bij pagina’s waar je niks hebt aangepast in de laatste paar weken. Daarnaast tref je ook nog vele andere leuke artikelen op deze websites zoals SEO-testen die er zijn goed, informatie over SEO beurzen en zelfs SEO quizzen.

Indien het toch allemaal te lastig lijkt kun je mij altijd inhuren voor de optimalisatie van je website en linkbuilding. Sommige tactieken moet je namelijk zelf ontwikkelen voordat je deze kunt implementeren voor je websites.

Etienne

Etienne

Eigenaar & Zoekmachine Marketing Specialist at Dutch Consultants
Etienne Rozenblad is een jong, gedreven ondernemer uit Almere. Hij is sinds 2014 op de hoogte van alle zoekmachine marketing tactieken en strategieën om op elke type website meer verkeer te verkrijgen. Naast de kennis van zoekmachine marketing heeft Etienne ook nog veel basis kennis van de overige online marketing vakgebieden zoals design, social media, A/B testen etc. Met deze kennis kan hij online marketing teams goed aansturen.
Etienne

Laat een reactie achter