Starten met online marketing

Hoe kan ik beginnen met Online Marketing?

Het is tegenwoordig een must om werkervaring te hebben bij veel bedrijven. Toch is het lastig om werkervaring op te doen indien je niet aan je 1e baan kunt komen. In de online marketing kun je in principe zelf veel op internet leren. Dit kan op veel verschillende manieren. Met de volgende 3 gouden tips kom je erachter hoe je dit het best zou kunnen doen.

1. Google Partners

Als zoekmachine marketing specialist zorg ik ervoor dat websites beter gevonden worden via Google. Dit kan door middel van zoekmachine optimalisatie (SEO) of Google AdWords. Deze 2 diensten komen nauw overeen omdat de resultaten zichtbaar zijn op dezelfde pagina in Google.

Starten met Online Marketing

Om met Google AdWords te beginnen en de basis van online marketing te leren adviseer ik te beginnen met Google Partners. Hier kun je een gratis account aanmaken en verschillende aspecten van Google AdWords leren, namelijk:

  • AdWords Fundamentals
  • Search Advertising
  • Display Advertising
  • Video Advertising
  • Shopping Advertising
  • Mobile Advertising
  • Google Analytics

Onlangs heeft Google het ook mogelijk gemaakt om nieuwe badges te behalen. Om deze badges te halen moet je gecertificeerd zijn en ook een bepaald bedrag hebben gespendeerd aan AdWords. Je kunt er meer over lezen op deze blog.

Zodra je minimaal 2 van deze examens hebt behaald krijg je een online certificaat van Google, de Google Partners Individual. Dit is een soort bewijsstuk dat je al ervaring hebt met Google AdWords.

Om een startersfunctie te krijgen bij een bedrijf die aan zoekmachine marketing te doen is het goed om zo een certificaat te hebben. Sommige online markering bureaus laten het personeel zelfs de eerste paar weken deze kennis opdoen voordat ze daadwerkelijk aan de slag gaan. Vandaar dat het handig is om deze voorsprong te nemen door dit zelf alvast te leren voordat je begint met werken in de online marketing. Bovendien leer je in de basisbeginselen veel over online marketing in het algemeen.

2. Online Marketing Traineeship

Veel online marketing bedrijven bieden een traineeship aan van een paar weken of maanden voordat je begint met werken voor klanten of eigen projecten. Deze vacatures tref je vaak een paar weken voor een nieuw semester op Social Media, Google of de vacature sites. Deze traineeships zijn vaak erg leuk omdat je alle kennis intern op doet en dus niet zelf veel informatie van te voren hoeft op te doen. Bovendien krijg je bij de meeste traineeships al een salaris aangeboden. Echter zijn er vaak veel aanmeldingen bij de traineeships waardoor een klein beetje voorkennis toch erg handig kan zijn.

3. Online Marketing stage

Een online marketing stage tijdens je studie is ideaal om te beginnen. Vanuit school heb je immers al vaak een stageplek nodig. Voor een online marketing stage heb je vaak geen tot weinig ervaring nodig waardoor je snel bij een bedrijf binnenkomt. Tijdens deze stage periode kun je jezelf vaak bewijzen en in dienst komen bij het bedrijf waar je stage loopt. Het kan ook zijn dat je na het afronden van je studie weer terug komt bij dit bedrijf.

Dutch Consultants biedt elk semester enkele stage plekken aan om studenten de basis van online marketing te leren. Deze stage dient ook als de start van een carrière in de online marketing. Het kan ook zijn dat je een studie hebt afgerond en zo graag in de online marketing wilt werken en wilt beginnen met een online marketing stage.

Conclusie

Er zijn nog veel meer opties om te beginnen in de online marketing zoals tutorials volgen op YouTube en andere websites, veel online marketing artikelen lezen of leren programmeren (voor het bouwen van websites). Echter is het naar mijn ervaring het best om met 1 van deze 3 gouden tips te beginnen dit aan te vullen met de andere opties. Heb je nog vragen of suggesties voor deze blog? Twijfel niet om contact met ons op te nemen of een reactie achter te laten op deze blog!

Etienne

Etienne

Eigenaar & Zoekmachine Marketing Specialist at Dutch Consultants
Etienne Rozenblad is een jong, gedreven ondernemer uit Almere. Hij is sinds 2014 op de hoogte van alle zoekmachine marketing tactieken en strategieën om op elke type website meer verkeer te verkrijgen. Naast de kennis van zoekmachine marketing heeft Etienne ook nog veel basis kennis van de overige online marketing vakgebieden zoals design, social media, A/B testen etc. Met deze kennis kan hij online marketing teams goed aansturen.
Etienne

Laat een reactie achter