Relevante blogs

Hoe zet je bloggen in voor SEO?

Bloggen is een geweldige manier om relevante bezoekers op de hoogte te brengen van jouw bedrijf, product of dienst. Door je blogs te optimaliseren voor zoekmachines, het alom bekende SEO, zullen bezoekers organisch naar jou toe komen voor de antwoorden op hun vragen. In deze blog vertellen we je meer over het belang van bloggen en geven we je enkele praktische tips.

Waarom bloggen?

Bloggen is een belangrijk onderdeel van contentmarketing. Het gaat hierbij om het schrijven van artikelen die van waarde zijn voor je doelgroep en inspelen op de zoekintentie van de doelgroep. Het uitleggen van moeilijke zaken die aansluiten bij de markt waarin je actief bent is vaak een goede manier om je publiek te boeien. Het schrijven van goede blogs is niet makkelijk. Gelukkig zijn er marketingbureaus die zich specialiseren in het creëren van content voor hun klanten.

Waarom is SEO belangrijk?

Contentmarketing is een marketingstrategie die draait om het creëren en verspreiden van waardevolle content. Het doel van contentmarketing is het inspireren en binden van de doelgroep met content die echt interessant voor ze is. Door deze content te combineren met SEO, maak je het de doelgroep ook nog eens makkelijk om jouw webpagina’s te vinden. Goede SEO content zorgt voor duurzaam, organisch verkeer naar je website. Ranken in Google Voordelen van bloggen Contentmarketing en bloggen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Blogposts kunnen verschillende doeleinden dienen, we gaan in op drie van deze voordelen.

Branding

Wanneer je veel schrijft over onderwerpen die van belang zijn in jouw vakgebied, word je door Google en je bezoekers al snel als expert gezien. Een goede positie, want mensen kopen liever bij een partij met verstand van zaken. Daarbij levert het ook op het gebied van Google veel op. Namelijk:

Meer relevante bezoekers

Wanneer jij over onderwerpen blogt die van belang zijn voor je doelgroep, zal je makkelijker naar boven komen drijven in de zoekresultaten van Google. Bezoekers die via deze weg op je website belanden, zijn waardevol. Ze blijven langer op je site hangen en zijn doelgericht op zoek naar oplossingen die jouw producten of diensten kunnen bieden.

Uiteindelijk meer conversie

De bezoekers die via je blogs op je website belanden, zijn zeer waarschijnlijk geïnteresseerd in jouw product of dienst. Aan jou de taak om deze waardevolle bezoekers te converteren naar betalende klanten. Met het schrijven en verspreiden van kwalitatieve blogs is de eerste stap daartoe gezet. De volgende is de juiste call-to-action toe te voegen naar jouw product of dienst.   SEO content  Wat voor blogs moet je schrijven? Bij het schrijven van blogs is het belangrijk dat je onderwerpen aansnijdt die relevant zijn voor jouw doelgroep. Het promoten van je bedrijf, slechte spelling, onaantrekkelijke koppen en te veel aan Google denken bij het schrijven van je blog zijn onderwerpen die je moet vermijden. Maar wat moet je wel doen?

Onderwerpen van jouw blogs

Je doelgroep zal alleen bij jouw blogs uitkomen wanneer je schrijft over onderwerpen die voor hen interessant zijn. Schrijf dus over zaken waar je veel van weet, zoals de laatste ontwikkelingen in je eigen vakgebied. Het beantwoorden van de vragen van je doelgroep werkt ook altijd goed.

Zoekintentie van jouw doelgroep

Google kan je helpen achterhalen welke zoekwoorden veel worden gebruikt door jouw doelgroep. De zoekwoordplanner van Google Adwords laat je zien welke zoekwoorden voor jou en je doelgroep het meeste relevant zijn. Bij het schrijven van content kun je hier rekening mee houden, zodat je goed wordt gevonden wanneer mensen op deze zoekwoorden zoeken.

Waarom je niet schrijft over jouw product of dienst

Schrijven over je eigen product of dienst is verre van effectief. Het is niet interessant voor je doelgroep, zij vinden deze informatie immers al op je productpagina’s. Daarnaast zal je niet erg hoog scoren in Google wanneer je enkel over je eigen ‘handel’ schrijft. Het is daarom beter om de vragen van je doelgroep te beantwoorden. Is het antwoord op de vraag toevallig jouw product of dienst? Dan kun je in je blog mooi naar de betreffende productpagina verwijzen! Bloggen voor SEO Zo zet je blogs in voor SEO Het loont om kwalitatieve blogs te schrijven over onderwerpen die voor jou en je doelgroep relevant zijn. Het is daarbij belangrijk dat je niet schrijft om jouw bedrijf of product te promoten, maar om je doelgroep te helpen door het geven van waardevolle informatie. Wanneer bezoekers je site vinden omdat je ze ergens mee van dienst kunt zijn, is de kans groter dat ze uiteindelijk converteren en vaker terug zullen komen. Ook Google zal je als autoriteit binnen je vakgebied gaan zien, waardoor je goed zult scoren in de zoekresultaten.   Jordi Bron Contany.nl 
Etienne

Etienne

Eigenaar & Zoekmachine Marketing Specialist at Dutch Consultants
Etienne Rozenblad is een jong, gedreven ondernemer uit Almere. Hij is sinds 2014 op de hoogte van alle zoekmachine marketing tactieken en strategieën om op elke type website meer verkeer te verkrijgen. Naast de kennis van zoekmachine marketing heeft Etienne ook nog veel basis kennis van de overige online marketing vakgebieden zoals design, social media, A/B testen etc. Met deze kennis kan hij online marketing teams goed aansturen.
Etienne

Laat een reactie achter