Meer omzet genereren blog

Meer omzet genereren? Gebruik deze 6 tips voor een succesvolle blog!

Het hebben van een blog is één van de belangrijkste aspecten binnen de contentmarketing. Bloggen is een essentiële bezigheid wanneer je (meer) naamsbekendheid, autoriteit en bezoekers op je website wilt genereren. Het leveren van een kwalitatief goede blog wordt door Google gezien als een extra service aan bezoekers, en dus zal Google jouw website een hogere ranking geven. Een hogere ranking zal uiteindelijk leiden tot meer conversies. Bloggen is dus zeker de moeite waard! Hieronder geven we je zes tips die helpen meer conversie uit je blog te halen:
  1. Denk vanuit de doelgroep!
Denken vanuit de doelgroep is bepalend voor alle keuzes die je hierna nog gaat maken. Het bepaalt niet alleen het onderwerp, de schrijfstijl en de woordkeuze van je blog, maar ook de lay-out die moet aansluiten bij de wensen van je doelgroep. Eigenlijk wordt alles op jouw blog ingericht om het je doelgroep naar de zin te maken. Het is dus belangrijk om de doelgroep goed in kaart te brengen alvorens je begint.  
  1. Gesponsorde content
Een blog is de ideale plek om gesponsorde content te plaatsen, zonder dat dit meteen opdringerig of vervelend overkomt op de bezoeker. De bezoeker is vanwege een bepaalde interesse op jouw blog terecht gekomen, dus relevante producten of services vertonen wordt vaak niet als vervelend beschouwd. Het tegenovergestelde kan zelfs gelden: wanneer de gesponsorde content goed geschreven is, kan dit de bezoeker overhalen tot conversie.  
  1. Geef je geheimen prijs!
Dit voelt voor veel mensen waarschijnlijk als een onnatuurlijke tip. Toch is het delen van jouw kennis en informatie een waardevolle manier om nieuwe klanten aan te trekken en meer binding met bestaande klanten te krijgen. Je laat je klanten zien dat jij de expert bent op een bepaald gebied. Bovendien geef je je bezoekers een goed gevoel, omdat je ze nieuwe informatie hebt kunnen verschaffen. Sla hierin echter niet door! Gratis content is interessant voor de bezoeker, maar alles prijsgeven kan je doelen in de weg gaan staan. Jouw content moet de bezoeker uiteindelijk triggeren om tot conversie over te gaan.
  1. Duidelijk gebruik call-to-actions
Het gebruik van goede call-to-actions kan een enorme invloed hebben op het conversiepercentage van jouw blog. Het gebruik van call-to-actions begeleidt de lezer in het conversieproces. De bezoeker hoeft na het lezen van je blog alleen nog maar de call-to-actions (bijvoorbeeld “lees meer” of “bestel nu”) te volgen naar het einddoel. Hierdoor hoeft de bezoeker als het ware niet meer na te denken. Hierbij geldt wel: minder klikken is beter voor het conversiepercentage. Iedere extra klik die de bezoeker moet doorlopen is een mogelijk afhaakpunt in het proces.  
  1. Timing!
Timing is key. Ook al heb je de doelgroep goed ingeschat en interessante content gecreëerd, wanneer je jouw blog online zet op een ongelukkig gekozen moment zal deze minder converteren. Zeker wanneer je jouw blog niet pusht via social media. Het is dus van belang om eerst goed te onderzoeken op welke tijdstippen jouw doelgroep actief is, zodat je ervoor kan zorgen dat jouw content de doelgroep in ieder geval bereikt.  
  1. Meten is weten!
Dit punt valt een beetje samen met het vorige punt. Meten is weten! Onderzoeken en analyseren is belangrijk om ervoor te zorgen dat je blog optimaal presteert. Heb geen afwachtende houding als het op je blog aankomt. Test welke onderdelen aanslaan en bij welke onderdelen je de plank misslaat. Door goed gebruik te maken van A/B testen en analytische programma’s kun je het gedrag en de voorkeuren van je bezoeker goed in kaart brengen. Op basis van deze resultaten kun je je blog verder optimaliseren.
Etienne

Etienne

Eigenaar & Zoekmachine Marketing Specialist at Dutch Consultants
Etienne Rozenblad is een jong, gedreven ondernemer uit Almere. Hij is sinds 2014 op de hoogte van alle zoekmachine marketing tactieken en strategieën om op elke type website meer verkeer te verkrijgen. Naast de kennis van zoekmachine marketing heeft Etienne ook nog veel basis kennis van de overige online marketing vakgebieden zoals design, social media, A/B testen etc. Met deze kennis kan hij online marketing teams goed aansturen.
Etienne

Laat een reactie achter