Wat is contentmarketing en is het interessant voor mijn bedrijf?

Wat is contentmarketing en is het interessant voor mijn bedrijf?

Contentmarketing is hot in ons digitale tijdperk. Zeker voor mkb’ers kan deze vorm van inbound marketing uitkomst bieden bij het vergroten van de naamsbekendheid en het aantrekken van nieuwe klanten. Hoewel veel bedrijven beginnen met het produceren van content, laat de uitvoering nogal eens te wensen over. Hoe maak je een succes van contentmarketing? En welke voordelen kan het hebben voor jouw bedrijf?

De beginselen van contentmarketing

Contentmarketing kan omschreven worden als een strategische aanpak die gericht is op het creëren en distribueren van waardevolle en relevante informatie. Het doel is om de naamsbekendheid van je bedrijf, merk, product of dienst te vergroten en zo een duidelijk gedefinieerd publiek te bereiken. Idealiter resulteert die tactiek in een uitbreiding van de bestaande klantenkring en vormt contentmarketing een alternatieve manier om extra exposure en omzet te genereren. Contentmanagement is goedkoper dan het plaatsen van traditionele advertenties in gedrukte media, maar vergt wel meer tijd, inspanning en expertise.

Het kiezen van een contentmanagementsysteem

De eerste keuze die om de hoek komt kijken als je begint met contentmanagement is het kiezen van een CMS. Allereerst is het belangrijk om vast te stellen welke toepassingen en mogelijkheden van een contentmanagementsysteem essentieel zijn voor jouw strategie en doelstellingen. Hoe uitgebreider de website, hoe meer functionaliteiten een CMS namelijk in huis moet hebben. Denk bijvoorbeeld aan mogelijkheden zoals het beheren van meer sites en platforms vanuit één omgeving of de mogelijkheid om tools zoals Google Analytics of Webtrends in combinatie met het CMS te gebruiken. De gebruiksvriendelijkheid (interface, HTML en CSS etc.), veiligheid, zoekmachinegevoeligheid, supportmogelijkheden en kosten (gratis of betaald) van een systeem zijn andere factoren die meewegen bij de uiteindelijke keuze.

SEO-optimalisatie

Als je eenmaal begonnen bent met het creëren van content, wil je er natuurlijk ook zeker van zijn dat mensen jouw bijdragen weten te vinden. SEO-optimalisatie is dan ook een essentiële deelcomponent van contentmarketing. De spil waar alles om draait zijn de keywords of sleutelwoorden. Kies bij voorkeur termen die vaak worden ingevoerd op Google en naadloos aansluiten bij jouw specialisatie en het profiel van het doelpubliek. Bondige en pakkende headlines van enkele woorden, waarin bij voorkeur ook keywords terugkomen, vormen de structuur van de tekst en dragen tegelijkertijd ook bij aan de vindbaarheid ervan. Met Googlevriendelijke URL’s, alt-tags bij afbeeldingen, sterke metatags, unieke content en relevante links kun je de hoeveelheid traffic verder uitbouwen.

De kracht van goede weblogs

Een weblog kan een prima marketinginstrument zijn. Het verdient de voorkeur om zo’n blog vooral te vullen met unieke content omdat herhaling door de Google-algoritmen veelal wordt afgestraft. Door te kiezen voor gevarieerde (gebruik niet voor elke blogpost dezelfde blauwdruk, maar experimenteer met lengte, artikelvorm en het gebruik van afbeeldingen en graphics) teksten met een hoge mate van uniciteit, diepgang, bruikbaarheid, en informatiegehalte is het mogelijk om je te onderscheiden van de massa. De meeste internetgebruikers herkennen het verschil tussen een veredelde productadvertentie of nuttige blogtekst met inhoudelijke meerwaarde namelijk wel.

Contentmanagementbureau en blogservice

Ook voor degenen onder ons die niet gezegend zijn met zeeën van tijd of een goede pen hoeft contentmarketing geen utopie te zijn. Een contentmanagementbureau kan uitkomst bieden bij het bepalen of uittekenen van een strategie die uiteindelijk tot meer naamsbekendheid en klandizie leidt. Vaak bieden dergelijke bureaus ook nog speciale blogservices aan. Professionele tekstschrijvers produceren dan in overleg met de klant blogteksten die prettig lezen én voldoen aan de belangrijkste SEO-criteria.

Sociale media

Ook de sociale media zijn sterke wapens in de strijd om de gunsten van internetgebruikers. Zeker in de westerse wereld (en ook steeds vaker daarbuiten) is het gros van de internetgebruikers actief op Facebook en/of Twitter. Maar ook platforms als LinkedIn en Instagram hebben inmiddels een behoorlijke gebruikersschare opgebouwd. Het plaatsen van productbeschrijvingen, advertenties of kortingsacties is natuurlijk een heel directe manier om marketingactiviteiten te ontplooien op dergelijke mediaplatforms. Maar sociale media zorgen er tevens voor dat je content gemakkelijk deelbaar wordt en zo een groter lezerspubliek krijgt. Door regelmatig uit te pakken met actuele, relevante, interessante en unieke artikelen die aansluiten op trends en nieuwe ontwikkelingen (geen verkapte spam dus), word je al gauw een autoriteit en duidelijk hoorbare stem binnen het eigen vakgebied.

Lees verder

Hoe kan ik beginnen met Online Marketing?

Hoe kan ik beginnen met Online Marketing?

Het is tegenwoordig een must om werkervaring te hebben bij veel bedrijven. Toch is het lastig om werkervaring op te doen indien je niet aan je 1e baan kunt komen. In de online marketing kun je in principe zelf veel op internet leren. Dit kan op veel verschillende manieren. Met de volgende 3 gouden tips kom je erachter hoe je dit het best zou kunnen doen.

Lees verder

4 redenen waarom je een online marketing consultant moet inschakelen

4 redenen waarom je een online marketing consultant moet inschakelen

Tegenwoordig zijn er veel online marketing consultants actief die veel kunnen betekenen voor kleine bedrijven, maar ook grote bedrijven kunnen gebruik maken van deze dienst. Deze bedrijven investeren in een goede online marketing strategie en laten deze dan ook implementeren door een online marketing consultant of ze doen dit in combinatie met een online marketing consultant. Echter weten veel van deze particuliere ondernemers nog niet exact wat een online marketing consultant voor ze kan betekenen.

Lees verder

De start van een Facebook pagina

De start van een Facebook pagina

Vaak denken ondernemers dat als je geen Facebook pagina hebt, je er niet bijhoort. Zij zien het als iets dat je “moet” hebben en maken daarom een eigen Facebook pagina aan. Vervolgens wordt er een keer iets geplaatst, maar daar zit verder geen idee achter of voorbedacht plan. Vaak gaat het hier mis. Want een Facebook pagina aanmaken is leuk, mits daar je doelgroep zit en je weet wat je er allemaal mee kunt bereiken en vooral ook op welke manier. Vandaag vertel ik daarom hoe je meer bereik kunt creëren op Facebook en wat je met een goede Facebook strategie allemaal kunt bereiken.

Lees verder

Het nut van SEO tools

Het nut van SEO tools

Vaak krijg ik de vraag van klanten of freelancers waarom het de mensen niet lukt om hoog te scoren in Google als je alles goed hebt gedaan volgens een SEO tool zoals Yoast of Rankingcoach. Het antwoord hierop is simpel:

Tools zijn niet bindend. Google is de enige die kan beslissen of een website hoog of laag scoort voor een bepaald zoekwoord. Dit gebeurt op basis van meer dan 200 algoritmes van Google, waarvan maar enkele aspecten bekend worden gemaakt. Achter de overige aspecten van dit algoritme kom je eigenlijk pas door te testen.

Lees verder

Accelerated Mobile Pages (AMP) – Update in Google zoekresultaten

Accelerated Mobile Pages (AMP) – Update in Google zoekresultaten

Google is constant bezig met het verbeteren van hun diensten en updatet daarom steeds de algoritme. In 2015 (op 21 April) vond een van de belangrijkste updates voor de Google zoekresultaten plaats, namelijk de Mobilegeddon. Met deze update gaf Google aan dat het belangrijk is om je website mobile responsive te maken. Hiermee wordt bedoeld dat je website geschikt dient te zijn voor mobiele apparaten zoals smartphones & tablets. Dit komt doordat er tegenwoordig meer mensen via Google zoeken op mobiele apparaten dan desktops.

Lees verder

De Social Media trends van 2016

De Social Media trends van 2016

Dat social media onmisbaar is voor elk bedrijf, dat is niks nieuws. De manier waarop deze wordt ingezet, is daarnaast wel nog heel verschillend. Het ene bedrijf weet precies de juiste doelgroep te bereiken, terwijl een ander bedrijf nog niet precies weet wat ze ermee aan moeten. Neem bijvoorbeeld het verschil tussen Lidl en Albert Heijn. Beide sterke spelers op de markt, maar toch is Albert Heijn marktleider. Lidl doet het echter op social media beter omdat zij precies weten in te spelen op waar de doelgroep behoefte aan heeft. Welke social media trends moeten we in de gaten houden en met welke trends moeten we in 2016 iets gaan doen? Lees hier de social media trends voor 2016!

Lees verder

De 5 beste SEO tools voor 2016

De 5 beste SEO tools voor 2016

Het afgelopen jaar heb ik weer veel kennis opgedaan met simpele maar ook met geavanceerde SEO tools. Door middel van deze tools kan ik SEO gemakkelijker uitvoeren. Hieronder volgt een kort overzicht met SEO tools voor 2016 die erg goed zijn voor het gebruik van elke SEO specialist:

Lees verder