Hoe zet je bloggen in voor SEO?

Hoe zet je bloggen in voor SEO?

Bloggen is een geweldige manier om relevante bezoekers op de hoogte te brengen van jouw bedrijf, product of dienst. Door je blogs te optimaliseren voor zoekmachines, het alom bekende SEO, zullen bezoekers organisch naar jou toe komen voor de antwoorden op hun vragen. In deze blog vertellen we je meer over het belang van bloggen en geven we je enkele praktische tips.

Lees verder

Meer omzet genereren? Gebruik deze 6 tips voor een succesvolle blog!

Meer omzet genereren? Gebruik deze 6 tips voor een succesvolle blog!

Het hebben van een blog is één van de belangrijkste aspecten binnen de contentmarketing. Bloggen is een essentiële bezigheid wanneer je (meer) naamsbekendheid, autoriteit en bezoekers op je website wilt genereren. Het leveren van een kwalitatief goede blog wordt door Google gezien als een extra service aan bezoekers, en dus zal Google jouw website een hogere ranking geven. Een hogere ranking zal uiteindelijk leiden tot meer conversies. Bloggen is dus zeker de moeite waard! Hieronder geven we je zes tips die helpen meer conversie uit je blog te halen:

Lees verder

Wat is contentmarketing en is het interessant voor mijn bedrijf?

Wat is contentmarketing en is het interessant voor mijn bedrijf?

Contentmarketing is hot in ons digitale tijdperk. Zeker voor mkb’ers kan deze vorm van inbound marketing uitkomst bieden bij het vergroten van de naamsbekendheid en het aantrekken van nieuwe klanten. Hoewel veel bedrijven beginnen met het produceren van content, laat de uitvoering nogal eens te wensen over. Hoe maak je een succes van contentmarketing? En welke voordelen kan het hebben voor jouw bedrijf?

Lees verder

Hoe kan ik beginnen met Online Marketing?

Hoe kan ik beginnen met Online Marketing?

Het is tegenwoordig een must om werkervaring te hebben bij veel bedrijven. Toch is het lastig om werkervaring op te doen indien je niet aan je 1e baan kunt komen. In de online marketing kun je in principe zelf veel op internet leren. Dit kan op veel verschillende manieren. Met de volgende 3 gouden tips kom je erachter hoe je dit het best zou kunnen doen.

Lees verder

4 redenen waarom je een online marketing consultant moet inschakelen

4 redenen waarom je een online marketing consultant moet inschakelen

Tegenwoordig zijn er veel online marketing consultants actief die veel kunnen betekenen voor kleine bedrijven, maar ook grote bedrijven kunnen gebruik maken van deze dienst. Deze bedrijven investeren in een goede online marketing strategie en laten deze dan ook implementeren door een online marketing consultant of ze doen dit in combinatie met een online marketing consultant. Echter weten veel van deze particuliere ondernemers nog niet exact wat een online marketing consultant voor ze kan betekenen.

Lees verder

De start van een Facebook pagina

De start van een Facebook pagina

Vaak denken ondernemers dat als je geen Facebook pagina hebt, je er niet bijhoort. Zij zien het als iets dat je “moet” hebben en maken daarom een eigen Facebook pagina aan. Vervolgens wordt er een keer iets geplaatst, maar daar zit verder geen idee achter of voorbedacht plan. Vaak gaat het hier mis. Want een Facebook pagina aanmaken is leuk, mits daar je doelgroep zit en je weet wat je er allemaal mee kunt bereiken en vooral ook op welke manier. Vandaag vertel ik daarom hoe je meer bereik kunt creëren op Facebook en wat je met een goede Facebook strategie allemaal kunt bereiken.

Lees verder

Het nut van SEO tools

Het nut van SEO tools

Vaak krijg ik de vraag van klanten of freelancers waarom het de mensen niet lukt om hoog te scoren in Google als je alles goed hebt gedaan volgens een SEO tool zoals Yoast of Rankingcoach. Het antwoord hierop is simpel:

Tools zijn niet bindend. Google is de enige die kan beslissen of een website hoog of laag scoort voor een bepaald zoekwoord. Dit gebeurt op basis van meer dan 200 algoritmes van Google, waarvan maar enkele aspecten bekend worden gemaakt. Achter de overige aspecten van dit algoritme kom je eigenlijk pas door te testen.

Lees verder

Accelerated Mobile Pages (AMP) – Update in Google zoekresultaten

Accelerated Mobile Pages (AMP) – Update in Google zoekresultaten

Google is constant bezig met het verbeteren van hun diensten en updatet daarom steeds de algoritme. In 2015 (op 21 April) vond een van de belangrijkste updates voor de Google zoekresultaten plaats, namelijk de Mobilegeddon. Met deze update gaf Google aan dat het belangrijk is om je website mobile responsive te maken. Hiermee wordt bedoeld dat je website geschikt dient te zijn voor mobiele apparaten zoals smartphones & tablets. Dit komt doordat er tegenwoordig meer mensen via Google zoeken op mobiele apparaten dan desktops.

Lees verder

De Social Media trends van 2016

De Social Media trends van 2016

Dat social media onmisbaar is voor elk bedrijf, dat is niks nieuws. De manier waarop deze wordt ingezet, is daarnaast wel nog heel verschillend. Het ene bedrijf weet precies de juiste doelgroep te bereiken, terwijl een ander bedrijf nog niet precies weet wat ze ermee aan moeten. Neem bijvoorbeeld het verschil tussen Lidl en Albert Heijn. Beide sterke spelers op de markt, maar toch is Albert Heijn marktleider. Lidl doet het echter op social media beter omdat zij precies weten in te spelen op waar de doelgroep behoefte aan heeft. Welke social media trends moeten we in de gaten houden en met welke trends moeten we in 2016 iets gaan doen? Lees hier de social media trends voor 2016!

Lees verder