Social Advertising

Social Media is niet meer weg te denken als onderdeel van de online marketing bij bedrijven. Er moet echter wel eerst een doelgroep en volgers aangesproken kunnen worden. Deze kunnen doelgericht gevonden en bereikt worden door middel van Social Advertising. Bij Social Advertising kan er worden geadverteerd op verschillende social media kanalen. Hierbij kun je denken aan advertenties op Facebook, Twitter, Instagram of LinkedIn. Door middel van de social media advertenties kan er een community worden opgebouwd met terugkerende klanten.

Facebook advertenties

Op Facebook zijn er verschillende type advertenties. Deze advertenties hebben ook verschillende doelen. Dit kan zijn om meer mensen naar de website te sturen, een groter bereik met een bepaald bericht creëren of meer volgers op de Facebook pagina. Er kan vooraf een budget afgesproken worden om te bepalen hoeveel er wordt uitgegeven aan een advertentie. Je weet hierdoor precies van tevoren hoeveel je kwijt bent en hoeveel mensen je kunt bereiken met een advertentie. Wij hebben al verschillende community’s opgebouwd door middel van Social Advertising op Facebook.

Twitter advertenties

Twitter is nog steeds een veelgebruikt kanaal door bedrijven en de doelgroep. Toch wordt hier niet altijd optimaal gebruik van gemaakt. Met korte, krachtige berichten kun je echter een groot deel van uw doelgroep bereiken en daarmee bouwen aan de online community. Doordat er inmiddels zoveel gebruikers zijn, is het van belang om te adverteren, zodat de berichten opvallen tussen alle Tweets.

Instagram advertenties

Sinds 2015 is het mogelijk om ook via Instagram te advertenties door middel van gesponsorde foto’s of video’s. Deze vorm van adverteren is echter niet mogelijk voor alle bedrijven omdat hier meerdere eisen aan worden gesteld. Met deze vorm van adverteren kun je gemakkelijk veel volgers krijgen op uw Instagram kanaal, dit kan handig zijn voor een kledingmerk, nieuw product of een dienst waarvan (bijna) iedereen gebruik kan maken. Daarnaast kan er ook traffic gegenereerd worden naar de website door middel van Instagram advertenties.

LinkedIn advertenties

Op LinkedIn kunt u het best zakelijk adverteren. Heeft u een B2B bedrijf? Dan is adverteren op LinkedIn zeker aantrekkelijk. De bedrijven en personen zoeken elkaar via dit kanaal en daarom is ook het kenbaar maken van vacatures erg relevant. Het bouwen van een Social Media community bestaat niet alleen uit social media uitbesteden vandaar dat het ook handig is om te beginnen aan Social Advertising. Bent u ook benieuwd naar wat social media voor uw bedrijf kan betekenen? Wilt u daarbij ook de mogelijkheden met Social Advertising weten? Neem contact op met de Social Media specialist van Dutch Consultants via Info@dutchconsultants.com.