social media trends 2016

De Social Media trends van 2016

Dat social media onmisbaar is voor elk bedrijf, dat is niks nieuws. De manier waarop deze wordt ingezet, is daarnaast wel nog heel verschillend. Het ene bedrijf weet precies de juiste doelgroep te bereiken, terwijl een ander bedrijf nog niet precies weet wat ze ermee aan moeten. Neem bijvoorbeeld het verschil tussen Lidl en Albert Heijn. Beide sterke spelers op de markt, maar toch is Albert Heijn marktleider. Lidl doet het echter op social media beter omdat zij precies weten in te spelen op waar de doelgroep behoefte aan heeft. Welke social media trends moeten we in de gaten houden en met welke trends moeten we in 2016 iets gaan doen? Lees hier de social media trends voor 2016!

Verschuiving van social media kanalen

Facebook zal ook in 2016 nog het grootste social media kanaal zijn. Dat is vast geen verrassing voor de meeste onder ons. Kanalen waar nu ook rekening mee gehouden moet worden zijn WhatsApp, Youtube en Instagram. Het aantal gebruikers van deze kanalen groeit sterk en ook bedrijven zien hier inmiddels kansen liggen om hun doelgroep direct te bereiken. Met name Twitter valt weg door komst van deze kanalen. Twitter wordt momenteel veel gebruikt voor webcare van bedrijven, maar dit zal in 2016 vaker gedaan worden via WhatsApp.  

Video is onmisbaar

Waar het eerst vooral om tekst draaide, kwamen daarna de afbeeldingen erbij. Een bericht op social media zonder afbeelding werd minder gewaardeerd. In 2016 gaat dit nog iets verder. Een afbeelding is ook niet meer goed genoeg, maar dit dient afgewisseld te worden met video. Meer video’s dus en dan nog het liefst real time. Een voorbeeld van real time video is Snapchat. Het wordt een leuke uitdaging voor veel bedrijven om op een manier de doelgroep te voorzien van relevante, maar leuke video content. Dit kanaal zorgt ook voor een belangrijk moment waarop er contact is tussen de klant en het bedrijf of merk. Er kan input worden gevraagd en een klantrelatie worden opgebouwd die van grote waarde is voor de toekomst van het bedrijf.  

Adverteren

Door het enorme aanbod op de social media kanalen, moet u een weg zien te vinden waardoor u opvalt tussen de rest. Het bereik door middel van organische resultaten wordt steeds kleiner en wil u echt opvallen tussen de vele berichten, ontkom u er bijna niet aan om te adverteren op de verschillende kanalen. Dutch Consultants kan helpen bij het creëren en opzetten van advertenties op verschillende social media kanalen. Het adverteren gebeurt naast Facebook ook steeds vaker op Instagram.  

Influencers

Deze trend van 2015 zet zich ook in 2016 door. Via vloggers en bloggers worden merken onder de aandacht gebracht. Het promoten van een dienst of merk via een online influencer, heeft vaak een groot resultaat. Deze influencers hebben een hoog geloofwaardigheidsniveau en kunnen direct de doelgroep bereiken. Let er wel op dat er gekozen wordt voor een vlogger of blogger die bij het merk past. Alleen dan komt het geloofwaardig over en zal het resultaat het grootst zijn.   Zet u schrap voor 2016 want de ontwikkelingen gaan net zo hard als dat het jaar voorbij vliegt. Houdt contact met de klanten, luister en speel daar op in. Zorg voor creatieve content en sluit aan bij de kanalen waar de doelgroep van uw bedrijf te vinden is. Wilt u graag hulp bij het bepalen van een social media strategie? Aarzel niet om contact op te nemen. Wij denken graag mee!  

Tamara

Altijd op zoek naar de beste content en de nieuwste social media trends. De missie van Tamara Kops is om bedrijven of merken een betere online positie te geven op social media. Ambitieus, gedreven en ondernemend zijn de woorden waarmee je haar kunt omschrijven. Als online influencer kent ze beide kanten van de online markt en zoekt zij altijd naar dé manier om online de verbinding te leggen tussen merk en klant.

Latest posts by Tamara (see all)