Contentmarketing

Wat is contentmarketing en is het interessant voor mijn bedrijf?

Contentmarketing is hot in ons digitale tijdperk. Zeker voor mkb’ers kan deze vorm van inbound marketing uitkomst bieden bij het vergroten van de naamsbekendheid en het aantrekken van nieuwe klanten. Hoewel veel bedrijven beginnen met het produceren van content, laat de uitvoering nogal eens te wensen over. Hoe maak je een succes van contentmarketing? En welke voordelen kan het hebben voor jouw bedrijf?

De beginselen van contentmarketing

Contentmarketing kan omschreven worden als een strategische aanpak die gericht is op het creëren en distribueren van waardevolle en relevante informatie. Het doel is om de naamsbekendheid van je bedrijf, merk, product of dienst te vergroten en zo een duidelijk gedefinieerd publiek te bereiken. Idealiter resulteert die tactiek in een uitbreiding van de bestaande klantenkring en vormt contentmarketing een alternatieve manier om extra exposure en omzet te genereren. Contentmanagement is goedkoper dan het plaatsen van traditionele advertenties in gedrukte media, maar vergt wel meer tijd, inspanning en expertise.

Het kiezen van een contentmanagementsysteem

De eerste keuze die om de hoek komt kijken als je begint met contentmanagement is het kiezen van een CMS. Allereerst is het belangrijk om vast te stellen welke toepassingen en mogelijkheden van een contentmanagementsysteem essentieel zijn voor jouw strategie en doelstellingen. Hoe uitgebreider de website, hoe meer functionaliteiten een CMS namelijk in huis moet hebben. Denk bijvoorbeeld aan mogelijkheden zoals het beheren van meer sites en platforms vanuit één omgeving of de mogelijkheid om tools zoals Google Analytics of Webtrends in combinatie met het CMS te gebruiken. De gebruiksvriendelijkheid (interface, HTML en CSS etc.), veiligheid, zoekmachinegevoeligheid, supportmogelijkheden en kosten (gratis of betaald) van een systeem zijn andere factoren die meewegen bij de uiteindelijke keuze.

SEO-optimalisatie

Als je eenmaal begonnen bent met het creëren van content, wil je er natuurlijk ook zeker van zijn dat mensen jouw bijdragen weten te vinden. SEO-optimalisatie is dan ook een essentiële deelcomponent van contentmarketing. De spil waar alles om draait zijn de keywords of sleutelwoorden. Kies bij voorkeur termen die vaak worden ingevoerd op Google en naadloos aansluiten bij jouw specialisatie en het profiel van het doelpubliek. Bondige en pakkende headlines van enkele woorden, waarin bij voorkeur ook keywords terugkomen, vormen de structuur van de tekst en dragen tegelijkertijd ook bij aan de vindbaarheid ervan. Met Googlevriendelijke URL’s, alt-tags bij afbeeldingen, sterke metatags, unieke content en relevante links kun je de hoeveelheid traffic verder uitbouwen.

De kracht van goede weblogs

Een weblog kan een prima marketinginstrument zijn. Het verdient de voorkeur om zo’n blog vooral te vullen met unieke content omdat herhaling door de Google-algoritmen veelal wordt afgestraft. Door te kiezen voor gevarieerde (gebruik niet voor elke blogpost dezelfde blauwdruk, maar experimenteer met lengte, artikelvorm en het gebruik van afbeeldingen en graphics) teksten met een hoge mate van uniciteit, diepgang, bruikbaarheid, en informatiegehalte is het mogelijk om je te onderscheiden van de massa. De meeste internetgebruikers herkennen het verschil tussen een veredelde productadvertentie of nuttige blogtekst met inhoudelijke meerwaarde namelijk wel.

Contentmanagementbureau en blogservice

Ook voor degenen onder ons die niet gezegend zijn met zeeën van tijd of een goede pen hoeft contentmarketing geen utopie te zijn. Een contentmanagementbureau kan uitkomst bieden bij het bepalen of uittekenen van een strategie die uiteindelijk tot meer naamsbekendheid en klandizie leidt. Vaak bieden dergelijke bureaus ook nog speciale blogservices aan. Professionele tekstschrijvers produceren dan in overleg met de klant blogteksten die prettig lezen én voldoen aan de belangrijkste SEO-criteria.

Sociale media

Ook de sociale media zijn sterke wapens in de strijd om de gunsten van internetgebruikers. Zeker in de westerse wereld (en ook steeds vaker daarbuiten) is het gros van de internetgebruikers actief op Facebook en/of Twitter. Maar ook platforms als LinkedIn en Instagram hebben inmiddels een behoorlijke gebruikersschare opgebouwd. Het plaatsen van productbeschrijvingen, advertenties of kortingsacties is natuurlijk een heel directe manier om marketingactiviteiten te ontplooien op dergelijke mediaplatforms. Maar sociale media zorgen er tevens voor dat je content gemakkelijk deelbaar wordt en zo een groter lezerspubliek krijgt. Door regelmatig uit te pakken met actuele, relevante, interessante en unieke artikelen die aansluiten op trends en nieuwe ontwikkelingen (geen verkapte spam dus), word je al gauw een autoriteit en duidelijk hoorbare stem binnen het eigen vakgebied.
Etienne

Etienne

Eigenaar & Zoekmachine Marketing Specialist at Dutch Consultants
Etienne Rozenblad is een jong, gedreven ondernemer uit Almere. Hij is sinds 2014 op de hoogte van alle zoekmachine marketing tactieken en strategieën om op elke type website meer verkeer te verkrijgen. Naast de kennis van zoekmachine marketing heeft Etienne ook nog veel basis kennis van de overige online marketing vakgebieden zoals design, social media, A/B testen etc. Met deze kennis kan hij online marketing teams goed aansturen.
Etienne

Laat een reactie achter