Linkbuilding

Wat is Linkbuilding?

Linkbuilding is een van de belangrijkste taken voor een SEO-specialist. Zoekmachines zoals Google & Bing zien een link van de ene website naar een andere website als een soort ‘stem’. Deze stem geeft aan hoe belangrijk een website is. Hoe meer stemmen een website heeft hoe belangrijker de website is voor de zoekmachines. Google zal er dan voor zorgen dat de website goed vindbaar is op de zoekwoorden (keywords) die relevant zijn aan de website. Deze ‘stemmen’ worden backlinks of links genoemd. SEO-specialisten zorgen ervoor dat de backlinks naar een website worden verkregen of gebouwd, vandaar de term “Linkbuilding”.

Wat zijn backlinks?

Bij linkbuilding gaat het erom dat je zoveel mogelijk backlinks krijgt. Deze backlinks dienen relevant aan je website te zijn en ook zoveel mogelijk linkkracht (link juice) te hebben. Veel webmasters zijn ervan overtuigd dat het verkrijgen van zoveel en zo kwalitatief mogelijk backlinks zeker de helft uitmaakt bij het bepalen van de rankings.
Linkjes kunnen worden geplaatst op de volgende posities:
• Sidebar
• Footer
• In de content
• Iframes
Daarnaast kunnen linkjes ook site-wide worden geplaatst. Site-wide linkjes zijn linkjes die op elke pagina van een website voorkomen. Deze linkjes zijn sterker dan linkjes die op een enkele pagina voorkomen. Echter kan dit ook in zijn nadeel werken doordat Google site-wide links vaak ziet als spam links.

De kracht van een backlink

Om te kijken of een backlink sterk genoeg is kun je de kracht van een backlink meten. Dit kan met allerlei verschillende SEO tools zoals:

Elke tool gebruikt verschillende statistieken om de kracht van een backlink te meten.

Anchor teksten

Anchor teksten zijn de woorden die je gebruikt in een hyperlink. Bij de volgende link is de anchor tekst bijvoorbeeld “Dutch Consultants”: Dutch Consultants. De woorden die je gebruikt als anchor tekst zijn ook de zoekwoorden (keywords) waar je beter op gevonden kunt worden.
Er worden vanzelfsprekend verschillende soorten anchor teksten gebruikt. Een website bouwt met behulp van de anchor teksten een linkprofiel op.

Waarom Dutch Consultants voor Linkbuilding?

Dutch Consultants heeft de beste SEO tools, kennis en ervaring ter beschikking voor Linkbuilding. Zij kunnen dus ook ervoor zorgen dat een website met de juiste links op een goede positie in de zoekresultaten van Google komt. In de maandelijkse rapportages van Dutch Consultants wordt genoteerd wanneer de linkjes zijn geplaatst en op welke sites. Door deze manier van werken kan de klant ook zien welke sites naar de website van de klant toe linken.
Het Linkbuilding proces voor de klanten van Dutch Consultants werkt als volgt:
1. Website audit
Er wordt ten eerste een analyse gemaakt van de links die een website nodig heeft.
2. Strategie 
Vervolgens wordt er gekeken naar hoe deze links kunnen worden verkregen. Dit kan op verschillende creatieve manieren.
3. Uitvoering 
Ten slotte worden de linkjes geplaatst op de websites. Alles wordt genoteerd in de maandelijkse rapportages.
De resultaten van Linkbuilding worden met de SEO tools goed bijgehouden. Op deze manier kan Dutch Consultants constant bijsturen.