Website optimalisatie

Website optimalisatie bij Dutch Consultants bestaat voornamelijk uit het optimaliseren van de website voor zoekmachines. Dit wordt ook wel eens “On site SEO” of “On page SEO” genoemd. Dit wordt gedaan met behulp van de zoekwoorden die uit de zoekwoorden analyses voorkomen. Website optimalisatie is van belang bij zoekmachine optimalisatie (SEO), maar ook van belang bij zoekmachine advertenties (SEA). Door middel van website optimalisatie behaald men namelijk betere posities in de organische zoekresultaten (SEO), maar door een goede website optimalisatie wordt er ook minder betaald per klik via Google Adwords.

Meta Titles & descriptions

De meta title en meta descriptions worden gebruikt in de Google zoekresultaten om aan te geven waar een website over gaat. Door het optimaliseren van de meta title en meta description kunnen er meer bezoekers op deze website komen. Dit komt doordat SEO specialisten ervoor zorgen dat de meta title en meta description er zo aantrekkelijk en opvallend mogelijk uit ziet. De meta title en meta description van Dutch Consultants ziet er in Google als volgt uit:

FOTO VAN META TITLE & META DESCRIPTION VAN DC

Headings

Headings zijn de benaming van de titels en paragrafen die worden gebruikt in een tekst. Het is van belang om de zoekwoorden te verwerken in ieder geval één van de headings. Daarnaast moeten er in de subtitels relevante zoekwoorden gebruikt rondom het onderwerp. Alleen in de “broncode” van de website kun je zien welke titels in heading zijn geplaatst. Op deze pagina staat “Website Optimalisatie” in de 1e heading. In de 2e heading staan de subtitels van deze pagina’s; “Meta titles & descriptions”, “Headings”, “Content”, “Interne links”, “Snelheid van de website”.

ContentContent voor website optimalisatie

Tekst op een website is niet de enige content die kan worden aangepast. Afbeeldingen, video’s, muziek etc. vallen allemaal onder de content van een website. Het is van belang dat de content relevant is aan het zoekwoord waar de website op gevonden wilt worden.

Interne links

Met interne links worden de links bedoeld die linken naar andere pagina’s op dezelfde website. In het geval van DutchConsultants.com kan het bijvoorbeeld de Linkbuilding of de pagina met Conversie Optimalisatie zijn.

Externe links

Het is ook van belang om linkjes te plaatsen naar andere relevante websites. Op deze website tref je bijvoorbeeld veel informatie over zoekmachine marketing, maar hiervoor kan er ook worden gelinkt naar een pagina van Wikipedia. Dit is een goed voorbeeld van een relevante externe link.

Snelheid van de website

Het is van belang dat de website zo snel mogelijk geladen wordt. Als een website niet snel genoeg wordt geladen kunnen de Googlebots namelijk niet zien waar een website over gaat. Hierdoor zul je een lagere positie in Google krijgen omdat Google niet weet waar de gehele website overgaat. Bovendien is het ook irritant voor bezoekers die het niet gewend zijn om zo lang te wachten op een pagina die moet worden geladen. Om de snelheid van een website te verbeteren kunnen de bestanden van afbeeldingen, video’s en dergelijke worden verkleind. Daarnaast kunnen applicaties op andere manieren worden geladen waardoor de website sneller zal laden.

Mobile responsiveness

Sinds 2015 zijn meer mensen vanaf een mobiel of tablet aan het Googelen dan mensen achter de desktop computers. Google heeft daarom ook vanaf dit jaar een update gelanceerd waarbij het verplicht is dat een website ook mobiel goed wordt weergegeven. Als een website mobiel niet goed kan worden weergegeven heb je kans dat Google jouw website niet weergeeft in de zoekresultaten. Dit is dus een erg belangrijke factor geworden aangezien de meeste mensen via een mobiel of tablet Googelen!